Redna vadba

ORIENTALSKI PLES

REDNA VADBA bITI žENSKA

Dodatno

Vadba Biti Ženska zadovolji telesno in duhovno dimenzijo. Valovanje in tresenje trebušnega predela, ki je središče življenjske energije, omogoča globljo povezavo z lastnim središčem. Medenica je kot naši drugi možgani, povezana je z našo čutnostjo in intuicijo. Z redno vadbo Biti Ženska se pričnete še bolj zavedati svoje ženstvenosti in lepote svojega telesa. Omogoča vam, da se ovijete v čutnost, barve, lepoto in ljubezen. 

Vadba Biti Ženska pripomore k izboljšanju drže, pomaga pri težavah v križu, mišičnih napetostih, otrdelosti in negibčnosti ter krepi notranje organe in mišice celega telesa, še posebej v urogenitalnem predelu. V ritmu glasbe na ustvarjalen način še posebej krepimo mišice medeničnega dna. Poleg plesa se učimo tudi osnovnih načel ženskosti in metod za boljše počutje. 

Milena iz Ljubljane:
Draga Mirjam,
z velikim veseljem bom tudi letos plesala z vami. Čeprav se zaključnih vaj in slovesnega zaključka nisem udeležila, naj povem, da se je ples dotaknil mojih globin in sem se srečala z delom sebe, ki ga do takrat nisem kaj dosti poznala, kaj šele, da bi ga izražala. S plesom in uporabo joni jajčka sem odkrila svojo ženstvenost. Sem bolj odprta, dovolim si biti ranljiva in zanimivo, da se v globini sebe počutim bolj samozavestna, na zunaj pa sem nežna in ženstveno sproščena, kar odražam v hoji in gibanju ter komunikaciji z ljudmi in stvarstvom. 
Želim nadaljevati in plesati z vami.
Hvala ti, sem zelo hvaležna.

Z redno vadbo orientalskega plesa:
- se naučite prisluhniti inteligenci svojega telesa in ji zaupati;
- vzpostavljate globlji stik s seboj, s čimer se spoznavate ter pridobivate znanje in izkušnje, ki jih lahko uporabite tudi v vsakodnevnem življenju, v bolj samozavestnih nastopih in izražanju;
- se pričnete še bolj zavedati svoje ženskosti in lepote svojega telesa;
- z improvizacijo vam orientalski ples dovoljuje iskanje notranjega izraza;
- v kreativnem ozračju spoznavate ženske principe, ki se temeljito razlikujejo od tistih, ki nam jih trenutno ponuja materialistično naravnan svet;
- ste deležne zdravilnih učinkov – v ples veliko vnašate in ples vam to tudi vrača, še bolj spoznate sebe in svojo prvinsko naravo, začutite svoj notranji mir, prave želje in potrebe ter zadovoljstvo;
- z vadbo v ženski družbi začutite, da se ženski svet popolnoma razlikuje od moškega in se izrazi šele, kadar so ženske same, kajti v navzočnosti moškega želi ženska podzavestno ugajati in vzbujati pozornost;
- se naučite plesne tehnike in mnogih koreografij.

Komu je orientalski ples namenjen in kaj potrebujemo za vadbo?
Orientalski ples je namenjen vsem ženskam, ne glede na starost, poklic ali postavo. Primeren je za vsa dekleta in žene, raziskovalke ženskosti, ki se želijo rekreirati na kreativen način. 
Na vadbo vabimo tako amaterske in profesionalne plesalke, dekleta in dame s plesnim predznanjem kot tudi začetnice brez plesnega predznanja vseh starosti. Vabljene tudi upokojenke in nosečnice!

Za vadbo orientalskega plesa ne potrebujete plesnega predznanja, le dolgo široko krilo ali obleko, bombažno majico in večjo ruto za boke. Plešemo bose ali v plesnih copatih brez gume.

OSTALE VSEBINE

Vadba Biti Ženska
Urnik in cenik
Redna vadba
Kaj krepimo
Učinki
Vadba in nosečnost
Plesna terapija Zaar
Galerija
Mirjam M. Korez
Koledar dogodkov