Joni jajčki

JONI JAJČKI

KREPITEV ŽIVLJENJSKE ENERGIJE

Dodatno

SKRITI NAKIT ZA PREBUDITEV ŽENSKE ENERGIJE

Žadasta ali joni jajčka so poldragi neporozni kamni, oblikovani in zaobljeni v obliko jajčka. Ženske jih nosijo v nožnici in z njimi delajo vaje. Pripomoček je star 5000 let, uporabljale so ga že kitajske cesarice in dvorne konkubine, da so negovale svojo lepoto, zdravje, seksualnost in senzualnost. Jajček ni namenjen le dvigu libida, ustvarjanju močnejših in daljših orgazmov ter utrjevanju mišic medeničnega dna, ampak je tudi skrivnostni pripomoček za duhovno transformacijo, regeneracijo življenjske energije in prebuditev energije jin – ženstvene, vlažne, čutne energije. Joni namreč ni le ime za ženske spolne organe, ampak je simbol za sveti prostor, ki poraja življenje, ustvarjalnost in ljubezen.

TEŽAVA MODERNIH ŽENSK
Veliko žensk je zaradi sodobnega načina življenja, pri katerem prevladujeta sedenje v pisarni in mentalno delo, pozabilo na predel pod pasom. Tudi pri modernih aktivnih vadbah za ženske, kot so tek, boks in podobno, se pozablja na mišice medeničnega dna- Te vadbe povečujejo stres, izčrpavajo življenjsko energijo zaradi prevelike aktivnosti in sušijo ženske spolne organe. Ženske zato postajajo manj občutljive, senzualne, vlažne, imajo težave z genitalnim predelom, so otopele in brez življenjske moči.
V mišicah nožnice se shranjujejo vse travmatične izkušnje, od večjih travm, kot je zloraba, do manjših vsakodnevnih stresnih situacij, zamer, bolečin … Vagina ima  svoje refleksne cone, ki odsevajo tako stanje naših notranjih organov kot tudi naših čustev in misli. Ko s pomočjo jajčka ali med spolnim odnosom masiramo nožnico, lahko te blokade transformiramo in regeneriramo našo življenjsko energijo. Spet lahko postanemo sočne, voljne, mehke in ženstvene.

Z JONI JAJČKI DO VISOKIH ENERGIJSKIH RAVNI
Mišice medeničnega dna podpirajo vse notranje organe in onemogočajo odtekanje življenjske energije, kot je prana ali či. Če so te mišice šibke, to vodi v izčrpavanje telesa. Zato pri vzhodnjaških praksah, kot so orientalski ples, taj či in joga, posvečajo veliko pozornosti vajam za mišice medeničnega dna, ki so bistvene za vzdrževanje visokih energijskih ravni življenjske energije.
Joni jajčka lahko le nosimo ali z njimi izvajamo tehniko pompour,  Keglove vaje ali joni vaje. 
Joni vaj se lahko naučite na naših delavnicah. Zelo pomemben je osebni prenos znanja, ki temelji tudi na izkušnjah. Pomembno je, da se vaje naučimo delati v miru, s poglobljeno pozornostjo in v skladu z dihanjem.

NADGRADNJA KEGLOVIH VAJ
Vaje so najučinkovitejše, če jih izvajamo nežno, z občutkom in počasi. Na ta način aktiviramo žensko načelo, ki nas oddalji od vsakodnevne zunanje aktivne učinkovitosti in nas poveže z notranjimi občutki. Vaje za nožnico niso le nova oblika fitnesa. Vaje z ljubezenskimi jajčki, kot jih tudi imenujejo, so nadgradnja Keglovih vaj (proti inkontinenci in spustu maternice) in vaj pompour (za vagino in stimulacijo penisa). Če joni vaj ne poznate, priporočamo nošenje joni jajčka ob blagodejni vadbi jogijskih asan, taj čija, pri orientalskem plesu ali pomivanju posode. Skratka v času, ko ste lahko pozorne na svoje telo in občutke. Učinek joni jajčk lahko dopolnite še z masažo prsi.

KATERI KAMEN IN VELIKOST JAJČKA NAJ IZBEREM?
Joni jajčka so narejena iz mineralov, kot so temni in svetli žad, črni žad, nefrit, roževec, kamena strela, rdeči jaspis, tigrovo oko … Vsak od teh mineralov ima svojevrstno zdravilno frekvenco in tako že sam po sebi močno deluje na spolne organe in telo na energijski ravni. Kupite le jajčka, ki jih prodajajo kot joni jajčka. Biti morajo iz poldragega kamna in predvsem le mehansko obdelana. Ne zapravljajte denarja za cenene, kemično obdelane ponaredke. Obstajajo tri velikosti jajčk: velika, srednja in mala. Velika (3,5–5 cm) lahko uporabljajo ženske po porodu in v zrelih letih. Lahko ga začnete uporabljati ponoči, tako da preprečite njegov zdrs iz vagine, obenem pa s tem že krepite mišice nožnice. Ko so te močnejše in lahko jajček obdržite v nožnici, lahko preidete na srednjo velikost (3–4 cm), ki je priporočena tudi za mlajše dame. S tem jajčkom lahko delate vaje; če ste izkušene, pa lahko z njim plešete ali izvajate jogo in s tem trenirate čutenje vseh vdolbin v vaši nožnici. Pri izbiri, za kateri poldragi kamen se boste odločile, prisluhnite svoji intuiciji. Najmanjši jajček (približno 2–3 cm) je primeren za izkušene dame, saj bodo z njim povečevale svojo občutljivost, senzibilnost in nežnost.

JONI JAJČEK PO UPORABI VEDNO OČISTITE
Pred uporabo ga razkužite tako, da ga prekuhate v vreli vodi (2 minuti) in pustite, da se ohladi ter posuši. Po vsaki uporabi ga umijte z vodo in naravnim milom. Lahko uporabite tudi ekološka dezinfekcijska sredstva. Če jajček redno uporabljate, ga enkrat mesečno lahko ponovno prekuhate in pustite, da se energijsko napolni ob luninem siju v času polne lune. Redno menjajte tudi nitko na njem. Najboljša je zobna nitka brez okusa.
Strah, da bo jajček ostal v vagini, je povsem odveč, saj ima luknjico, kamor napeljete dolgo vrvico. Lahko pa enostavno počepnete, počakate in jajček bo zdrsel iz nožnice. Včasih so ženske vadile z jajčki brez luknjic in vrvic. 

JAJČEK BI UPORABLJALA, VENDAR IMAM INTIMNE ZADRŽKE!
Na delavnici se naučite ravnati z jajčkom in  pravilno izvajati vaje z žadastimi vrati, kot so v kitajski tradiciji poimenovali vaginalne mišice. Vstavljanje jajčka je enostavno, tako da vam pri tem ni treba izpostavljati vaših intimnih predelov. Zaupanje v učiteljico in še posebno prenos njenih izkušenj vam bosta omogočila hitrejši uvid in napredovanje. Druženje v ženskem krogu hitro preobrazi vaše dvome in idejo, da ste osamljene s svojimi težavami. Podpora žensk vam bo pomagala tudi pri hitrejši regeneraciji in transformaciji preprek, ki lahko spremljajo ta proces.

Redna uporaba joni jajčka prinaša koristi:

1.    Povečuje sočenje in vlaženje nožnice.
2.    Omogoča večje izločanje sline v ustni votlini.
3.    Povečuje prekrvljenost in obarvanost ustnic.
4.    Okrepi mišice medeničnega dna.
5.    Povečuje libido in spolni užitek kot tudi intimo pri ženski in moškem.
6.    Izurjene mišice omogočajo lažje doživljanje orgazma.
7.    Prebuja žensko seksualno energijo in ženstvenost.
8.    Omogoča čvrsto vagino tudi v pozni starosti.
9.    Pripravlja ženske na porod.
10.    Regenerira spolno in življenjsko energijo.
11.    Uravnava hormonski sistem, ker se med vajami zaradi večje prekrvitve stimulirajo jajčniki.
12.    Dviguje obrazne mišice in dojke.
13.    Preprečuje inkontinenco in spust maternice.
14.    Preprečuje vnetja nožnice in sečnice.
15.    Zmanjšuje predmenstrualne (PMS) in menstrualne težave.
16.    Omogoča razstrupljanje rodil in preprečuje nastanek cist in tumorjev.
17.    Spodbuja čutenje vagine kot celostnega organa, in ne kot črne luknje ali boleče votline.
18.    Omogoča refleksno masažo vseh notranjih vitalnih organov, povezanih z mišicami vagine.
19.    Prebuja nežnost, mehkobo in po drugi strani jasnost in odločnost.
 

OSTALE VSEBINE

Nega ženstvenosti
Joni jajčki
Osrediščanje
O delavnicah
Partnerstvo
Koledar dogodkov