Vadba Biti Ženska

ORIENTALSKI PLES

VADBA orientalskega plesa BITI ŽENSKA

Dodatno

Mirjam Mihelčič Korez je ustanoviteljica in vodja plesnega projekta Biti Ženska, ki z orientalskim plesom in plesnim ritualom prebuja žensko modrost. Na osnovi več kot petindvajsetletnih izkušenj na področju alternativne medicine je Mirjam prepoznala ta ples kot orodje za globlje spoznavanje ženskega telesa in duha. Izkušnje orientalskega ženskega plesa in modrost bivanja v ženskem telesu njene učenke vsak dan s pridom uporabljajo za izboljšanje kakovosti bivanja. Orientalski ples Biti Ženska s svojimi kodiranimi gibalnimi zapisi poleg plesnega užitka spodbuja tudi aktivacijo ženske primarne energije in moči.

Da aktiviramo svoj ženski potencial, moramo na novo odkriti svoje telo, skrbeti zanj in ga vzljubiti. Transformacija in priklic ženstvenosti lahko potekata skozi gib in glasbo. Z njuno pomočjo lahko v življenje vpeljemo mehkobo, sočnost in milino. Orientalski ples je čudovito orodje, s katerim lahko ženska ponovno odkrije svojo lepoto. Je najboljši trening za mišice medeničnega dna. Ko aktiviramo predel medenice, srca in vratu, se lahko povežemo s primarno življenjsko in libidinalno energijo. 
Za podporo ženstvenosti bomo vstopile v orientalsko plesno sezono s plesno kodo za aktivacijo ženske moči, senzualnosti in ustvarjalnosti.
 

Potek tedenske vadbe oziroma plesnih delavnic:

Telo ogrejemo z jogijskimi asanami in s telesnimi vajami, ki so prilagojene potrebam plesa, z zavestnim dihanjem pa se notranje umirimo. Sledijo različne didaktične vaje in učenje plesne tehnike. Vadba je lahko obogatena tudi s koreografijo. Sledi sproščanje.
Prednost delavnice pred redno tedensko vadbo je, da se bomo s pomočjo plesne tehnike poglobile v pomen giba in vzpostavile povezavo z žensko frekvenco, ki jo prinaša ta ples. Učile se bomo tudi koreografijo. Učinke boste lahko opazile v vsakdanjem življenju in medsebojnih odnosih. 


Vadba Biti Ženska se od drugih vadb orientalskega plesa razlikuje, ker:

- poteka v prijetnih prostorih Živa Centra, kjer imamo plesno dvorano;
- poteka v skupinah, kjer se vzpostavi oseben in pristen odnos;
- se med ženskami ustvari sproščeno delovno ozračje, v katerem se vse udeleženke počutijo izredno dobro;
- v vadbo vnesemo tudi druge spretnosti. 
Pred novim letom eno plesno uro namenimo ličenju. Mirjam vam bo kot profesionalna vizažistka pokazala, kako se naličimo za nastop. Spoznale boste, kako zabavne so obredne poslikave in kakšen je njihov namen. Pozabavale se bomo tudi s plesnimi oblekami, piko na i pa bomo dodale s sproščujočimi masažami in ogledi video posnetkov orientalskega plesa. Skupaj bomo ustvarile eksotično čarovnijo orientalskega plesa.

OSTALE VSEBINE

Vadba Biti Ženska
Urnik in cenik
Redna vadba
Kaj krepimo
Učinki
Vadba in nosečnost
Plesna terapija Zaar
Galerija
Mirjam M. Korez
Koledar dogodkov