Vadba in nosečnost

ORIENTALSKI PLES

VADBA BITI ŽENSKA in nosečnost

Dodatno

NOSEČNOST IN ORIENTALSKI PLES

Nosečnost je čas, ko nam nova ljubezen in življenje, ki raste v našem telesu, porušita stare prioritete in vrednote. To obdobje je priložnost, da obrnemo nov list v življenju in pogledamo vase: kdo smo in kaj bomo naučile svoje otroke.
Kot dolgoletna orientalska plesalka bo Mirjam z vami podelila svojo izkušnjo pri samospoznavanju in zdravljenju skozi to primarno gibanje.
 
Orientalski ples izvira iz starodavnih ritualov plodnosti egipčanskih tempeljskih svečenic, ki so spodbujali življenje in rast. Z njimi so častili plodnost in materinstvo. Izvorno so ga plesale ženske za žensko med poročnim obredom in med rojevanjem. Plesala so ga tudi mlada dekleta, ki so svoja telesa pripravljala za nosečnost.
Gibi tega plesa so povezani z ženskim življenjem. Primarni in osnovni gibi presegajo samo plesno tehniko in so zato blizu vsaki ženski. Oponašajo gibe rojevanja, nošenja otroka, zibanja in drugih tradicionalnih ženskih opravil. Z njihovim izvajanjem krepimo trebušne mišice in mišice medeničnega dna. Valovanje s trebuhom in podobni gibi pomagajo okrepiti trebušne mišice, ki jih čaka med porodom veliko delo. Pravilno in globoko dihanje, ki se ga naučimo pri plesu, nam pomaga pri soočenju z bolečino. Med samim porodom pa imamo več moči in nadzora v fazi potiskanja. 
 Dokazano je, da imajo ženske, ki redno vadijo orientalski ples, manj stresov in težav, ki običajno spremljajo nosečnost. Porod je lažji, krajši in z manj zapleti. Vadba dobro vpliva tako na mater kot na otroka. Otroci mater, ki so plesale orientalski ples, porod bolje prenašajo.
Ples nam pomaga tudi po porodu, saj so mišice prožne in lahko veliko lažje ter hitreje obnovimo njihovo prvotno stanje. Lepi položaji in valovanje z rokami vplivajo na mišice rok, ki bodo najlepše darilo vašemu novorojenčku. Te roke ga bodo hranile, negovale in nosile. Kot dobrodošlico na ta svet mu bodo dale topel objem in varno zavetje.

OSTALE VSEBINE

Vadba Biti Ženska
Urnik in cenik
Redna vadba
Kaj krepimo
Učinki
Vadba in nosečnost
Plesna terapija Zaar
Galerija
Mirjam M. Korez
Koledar dogodkov