Plesna terapija Zaar

ZAAR

PLESNI ZDRAVILNI RITUAL ZAAR

Dodatno

Zaar je tradicionalni egipčanski ženski transcendentalni ples. Po tem ritualu je Mirjam povzela osnovne elemente in jih prilagodila naši kulturi in času. Ta ples ni oblika zabave, ampak je zdravilen. Njegov namen je čiščenje blokad na telesni, psihični in duhovni ravni. Do teh blokad pride zaradi potlačenih želja, potreb ali družbenih pritiskov. Namen plesa je povezati se z našim duhom.
 
Naše telo, v katerem biva inteligenca narave, je naš zaveznik. S premikom pozornosti z uma na gibe, predvsem v predelu vratu, je možen prehod v višje svetove. Namen plesa je stanje ekstaze, ko so telo, dih in um eno. V tem stanju lahko pride do očiščenja oziroma transformacije in ponovnega čutenja lastne energije ter višje inteligence. Spet se zavemo svoje individualnosti in samostojnosti, čutimo lastno pot in namen.
 
Tak ples plesalki prinese olajšanje, saj jo vodi prek izolacije in občutkov ločenosti do povezanosti s seboj in življenjem. Ko vzpostavimo povezavo s sabo, zaslišimo notranjega učitelja, ki nam prinaša odgovore. Ples je resnično najhitrejša pot do združitve z božanskim, je molitev in zahvala Boginji.
 
Če čutite potrebo po izražanju na vseh ravneh in sproščanju svojih napetosti, vas vabimo na delavnico. Potrebujete le udobno široko krilo ali hlače, bombažno majico ter odejo, jopico in nogavice za počitek.  
 

Opis in izkušnja ženskega zdravilnega obreda Zaar 


Kaj: Prevzeto po tradicionalnem egipčanskem plesnem obredu. Izvaja se v ženskem krogu. Ta ples ni oblika zabave, ampak gre za samozdravljenje pod vodstvom biologinje, zdravilke in umetnice ličenja Mirjam Mihelčič Korez.
To je ponovno odkrit studenec mladosti. Udeleženka obnovi svojo moč in ponovno zasije v naravni lepoti.
 
Kako: Od doma se odpravim s sveže umitimi lasmi, oprhana in v čistih oblačilih. S seboj imam po naročilu tudi dolgo belo krilo, belo majico in posodo za obredno umivanje. Vznemirjenje narašča.
Prvo srečanje z ženskami, spoznavamo se in skupaj pijemo čaj. Na Mirjamino povabilo vstopimo v prostor. Bele sveče, cvetje in dimna zavesa kadil. Počutim se kot svečenica v templju. Usedemo se na blazine in starodavni egipčanski plesni ritual se prične.
Obredno simbolično umivanje z rožno vodo. Blagodejen občutek notranje čistosti. Spoznavam zdravilno moč vrtnic. Telo se sprošča. Mirjam nam prijazno razloži vse o pomembnih energetskih točkah na telesu in kako se očistijo. Napetost izginja. Občutek svetosti narašča v mojem telesu.
Stopim nad kadilnico, izrazim svojo prošnjo. Želje in prošnje drugih mi pokažejo, kako smo si podobne. Prižgem svečo in jo položim v osrednjo mandalo skupaj z drugimi. Mirjam pokaže osnovne plesne gibe.
Zazibam se v ritmu. Plešem in plešem. Zaznave se iz uma preselijo v telo, trebuh in maternico, kjer je center ženskosti. Čutim, kako se osvobajam napetosti, žalosti, stresa. Ritem se stopnjuje, vedno lažja in bolj vznesena sem. Čistim in gladim svojo dušo, kot sem na začetku obreda z rožno vodo, polno vrtničnih lističev, umivala telo. Potujem po notranjem svetu in prihajam v stik s svojo močjo. Bojevnica sem. Zmorem. Ljubim. Srečna sem.
Med počivanjem in ob prijetni glasbi nas Mirjam zmasira z rožno vodo in iz naših teles očisti ostanke čustvene napetosti. Na srebrnem pladnju se znajdejo veganske jedi, ki so jih pripravile stalne gostje obreda. Ob okušanju hrane odpremo svoja srca in si v varnem ženskem zavetju izmenjujemo izkušnje. Pomirjene in obogatene z nasveti gostiteljice odidemo domov.
 
Trajanje: 4 ure
 
Rezultat: Spoznanje, da sem lahko srečna in močna v katerikoli okoliščini v svojem življenju. Moja sreča in trdnost sta dovolj, da se magija sprememb začne odvijati.
Počutim se mlajša in lepša. Ponovno čutim samozavest, smisel in moč.
 
Obred priporočam ženskam vseh starosti, tudi tistim, ki se s plesom ali gibanjem aktivno ne ukvarjate.

OSTALE VSEBINE

Vadba Biti Ženska
Urnik in cenik
Redna vadba
Kaj krepimo
Učinki
Vadba in nosečnost
Plesna terapija Zaar
Galerija
Mirjam M. Korez
Koledar dogodkov