NASVETI, O KATERIH SE NE GOVORI NAGLAS, A DELUJEJO

NASVETI, O KATERIH SE NE GOVORI NAGLAS, A DELUJEJO

NAVODILA ZA ŽENSKE IN MOŠKIM V VEDNOST

Kategorija: PARTNERSTVO

Ženskami, ki so danes serijsko monogamne ali poročene, a kljub temu osamljene, nezadovoljne in nezadovoljene. Vse prevečkrat slišim, da se jih moški izogibajo, bežijo, ne želijo z njimi živeti, se poročiti ali pa so poročene z emocionalno, seksualno ali mentalno odsotnimi moškimi. Na drugi strani pa so ženske, ki imajo zadovoljujoče partnerstvo vendar, ne čutijo nobene potrebe po intimi ter so fizično ali psihično izčrpane. Poznam rešitev!
Preizkušena modrost je danes šok za ušesa
Ženske se moramo zavedati, da je naša vloga v odnosu bolj pasivna, nežna, mehka in predstavlja vodo. Moški ogenj, agresijo in grobost se vedno dobro umiri s potrpežljivostjo, postavitvijo moškega na prvo mesto in z idejo, da je bolje biti srečen kot imeti prav. Ženske, pazimo torej na svoj temperament in in se včasih raje ugriznimo za jezik (saj veste kdaj). Moškemu skuhajmo najljubšo hrano in se z njim ljubimo. Tako so delale že naše stare mame in ta modrost je še vedno učinkovita. Če niste že preveč pod vplivom feminizma in potrošniške logike, boste z vajo opazile, da vam moški veliko vrača. In to z veseljem in velikodušno.
Nasvet za ženske, ki se jih njihov moški izogiba
Nasvet za ženske, ki se jih njihov moški izogiba se vedno vrti okoli seksualnosti. Kar pomeni da gre za igro moči. Navadno je v teh primerih ženska aseksualna in za moškega neprivlačna. Popolnoma se mu je podredila, videti je, tako kot on želi, in dela vse, da bi mu ugajala. Najpomembnejša dolžnost ženske pri negi partnerstva je ohranjanje seksualnega ognja. Torej mora ženska ostati vroča in seksualno aktivna. To pa lahko stori edino tako, da zna prebuditi željo, čutnost in senzualnost ženske seksualne energije. Pomembno je, da ženska pokaže svojo seksualno moč in da je privlačna tudi za ostale moške. Ženska mora postati moškemu izziv in ne prelahko dosegljiva. Ko moški postane zainteresiran, ga je treba pripraviti do tega, da z vami počenja nemogoče stvari: namesto ogleda nogometne tekme, vas spremlja na koncert simfoničnega orkestra, opravi vsa hišna popravila in se je pripravljen z vami poročiti.
Nasvet za ženske, ki so poročene z emocionalno odsotnim moškim
Tako kot je ženska simptom moškega je tudi moški simptom ženske. Če je emocionalno odsoten njen moški, je emocionalno odsotna tudi sama. Takšna ženska naj obudi svojo seksualnost, čutnost in moč. Njen moški bo kar naenkrat oživel.
Nasvet za samske ženske
Ko si ženske močno želijo partnerstva, postanejo infantilne. Moške obravnavajo kot otroke in se tako do njih tudi vedejo. Skladno s tem tudi zelo malo pričakujejo od njih. Vedno jim priskočijo na pomoč, jih podpirajo in gladijo njihov ego.
Najprej se morajo ženske zavedati, da si želijo partnerja, in se prenehajo obnašati do moških kot do otrok. Drugič se morajo ženske nehati obnašati do moških, kot da so bolniki in da potrebujejo terapijo. Tretjič; najti morate moškega, ki vas lahko podredi, zato da boste lahko tudi vi ljubljene. Vaš potencialni partner mora imeti vsaj eno lastnost, ki jo vsakodnevno razvija in kjer ga vi ne presegate. Biti mora discipliniran in seveda mora biti tudi funkcionalno odrastel. To pomeni, da je pretrgal infantilne vezi z mamo, ki predstavljajo polje ugodja. Tak moški je sposoben delati, kar je prav za vas, in ne le tisto, kar je prijetno zanj. Mora imeti jasno življenjsko vizijo in jasen partnerski projekt, kjer se lahko vidite tudi same.
Pomembno vezivno tkivo partnerstva je seveda seksualnost. Za žensko je normalno, da izgubi željo po seksualnosti in se jo mora zato naučiti negovati. Če ste seksualno hladni, sramežljivi in je vaš libido ugasnjen vam predlagam, da aktivirate svojo seksualno energijo. Naj vzbrsti. Na voljo je veliko delavnic, ki prebujajo ženstvenost, močno pa vam priporočam tudi uporabo joni jajčka. Predlagam le, da se je ne učite preko spleta, ampak poiščete učiteljico. Naslednja faza je, da ugotovite ali je vaš moški dober ljubimec. To pomeni, da se ukvarja z vami toliko časa, da ste vi popolnoma zadovoljene, on pa je še vedno na vrhuncu svojih moči. Infantilen moški ni sposoben dobrega seksualnega odnosa, toda le seksualno zadovoljena ženska je v partnerstvu  lahko globoko sproščena in radostna.
Nasvet za fizično in psihično izčrpane ženske
Izpraznjen partnerski odnos je posledica napačno vodenega odnosa. Tak odnos je podrejen ekonomiji, kjer partnerja upoštevata le materialne cilje. Komunikacija poteka le na nivoju logistike. Partnerstvo vodi neoliberalna logika, ki globalno izčrpava naravne vire, onesnažuje okolje, povzroča izumrtje bitij, vodi v izkoriščanje in prinaša izključno le denar. Podobno se zgodi tudi v partnerstvu. V takem primeru morata oba partnerja nakopičene materialne dobrine zamenjati za revitalizacijo sebe in svojega odnosa. Ločitev v takih primerih ne pomaga, ker je to podobo, kot če izstopiš iz propadajočega podjetja, brez da bi popravil nastalo škodo.
Izpraznjen partnerski odnos je posledica izčrpanosti ženske in moškega. Oba sta manifestirala svoje ideje, nista pa obudila novih. Ljudje se najprej idejno izčrpamo, šele potem nastopi fizična in psihična izčrpanost. To je zelo pogost pojav, ki kaže tudi na veliko popularnost rekreativnih drog in farmacevtskih poživil. Kratek razmislek pa nam hitro razjasni, da z alkoholom ali drogami vzpodbujeno navdušenje in evforično zaljubljenostjo dolgoročno ne zapolnimo svoje praznine in osmislimo življenja.


članek Karma Plus, 1.5.2017, letnik 15, št. 5
Mirjam M. Korez, univ, dipl, biol., 
projekt »Biti Ženska«, Živa Center, Tomačevo 27, 1000 Ljubljana